22
SEPTEMBER PÅ GRAND HÔTEL,
STOCKHOLM
Välkommen till höstens Terminsstart Telekom
Ta del av de senaste nyheterna och träffa de viktigaste personerna i branschen på Terminsstart Telekom den 18 september!

Programmet:

9.10-9.40
Vad kan svenska operatörer lära av Danmark när konkurrensen hårdnar?
Morten Christiansen, nytillträdd vd för 3 Skandinavien och tidigare vd för 3 Danmark, har lyckats med konststycket att på en extremt konkurrensutsatt marknad vända bolaget från stora underskott till ett stabilt överskott. Hur har man lyckats trots några av de lägsta konsumentpriserna i världen, hög konkurrens och en marknad utan stor tillväxt? Vilka har varit 3s framgångsfaktorer och vad kan de svenska operatörerna lära av sin "lillebror" i Danmark?

9.40-10.10
Hur ser nya NENT Group på telekombranschen?
Gabriel Catrina, finansdirektör och chef strategi och M&A för Nordic Entertainment Group, berättar om varför det är så viktigt att erbjuda mobiltelefoni och bolagets syn på telekombranschen.

10.40-11.10
Frekvensplanen för 5G
Riskerar Sverige att hamna efter i 5G-utvecklingen? 5G-tekniken väntas spela en avgörande roll när det gäller AI och IoT, men är Sverige för sent på bollen? På Terminsstart Telekom hör du Jonas Wessel, spektrumavdelningschef på PTS, berätta om den svenska frekvensplanen för 5G.

11.10-11.40
Diskussion om 5G - riskerar Sverige att halka efter?
Vi diskuterar om Sverige riskerar att halka efter i 5G-racet. I diskussionen deltar Gabriela Styf Sjöman, nätdirektör Telia, Johan Johansson, vd för 3, Per Narvinger, Sverigechef Ericsson och Kenneth Fredriksen, vd Huawei Sverige.


11.40-12.00
Från telekom till extremseglare
Efter en lång och framgångsrik karriär i telekombranschen bestämde sig Mikael Ryking för att helt byta bana och bli professionell havskappseglare. Förra året slog han världsrekordet för enskrovsbåtar på sträckan Bermuda-Plymouth och senare i år seglar han som förste svensk Route de Rhum, en av världens tuffaste havskappseglingar. På Terminsstart Telekom hör du honom berätta om sina spännande erfarenheter och likheterna mellan seglingen och det krävande jobbet i telekombranschen.


13.05-13.35
I backspegeln - Telenors resa
Patrik Hofbauer, vd Telenor Sverige berättar om sina fyra år som vd. Vad han har genomfört så långt och vad som står på agendan framöver?

13.35-14.05
Vad kostar en sen bredbands-utbyggnad för samhället?
Kajsa Frisell, näringspolitisk expert på IT&Telekomföretagen, har de senaste åren arbetat på branschens uppdrag med att få fart på bredbandsutbyggnaden. Kajsa kommer till Terminsstart Telekom för att berätta om vilka konsekvenser förseningarna har fått för digitaliseringen av Sverige. Hur mycket det har kostat, vem är det egentligen som kommer att få betala och framförallt, vad är det som kommer krävas för att vi ska nå regeringens ambitiösa bredbandsmål?

14.05-14.35
Trafikverkets plan för att få fart på svenska fiberutrullningen
Efter att ha varit telekomoperatörernas hackkyckling och utnämnda bromskloss för fiberutrullningen, gav regeringen i våras Trafikverket i uppdrag att främja genomförandet av bredbandsmålen. Till Terminsstart Telekom kommer Monica Svingen, chef för IT Infrastruktur och Bengt Olsson, presschef, för att berätta om regeringsuppdraget och hur Trafikverket ska försöka möta upp behovet av fiberutbyggnad längs landets vägar.

15.05-15.35
Så skapade Tele2 ett högt engagemang hos medarbetarna
Åse Holmberg, kommunikations- och marknadsdirektör på Tele2, kommer till terminsstarten och berättar om hur Tele2 skapar högt engagemant bland medarbetare genom företagets starka kultur och värderingar.

15.35-16.05
I soffan: Anders Olsson, vd Telia Sverige
Nyligen gick Telia ut med att man köper Bonnier Broadcasting, något som kommer att rita om kartan på marknaden rejält. På Terminsstart Telekom möter du Anders Olsson, vd för Telia Sverige, i ett förtroligt samtal med Mats Sjödin om framtidens Telia.

16.05-16.35
Efter konsolideringsvågen - vad händer med telekombranschen?
Telias köp av Bonnier Broadcasting och norska Get, Tele2s förvärv av Com Hem, EQTs köp av DGC och sammanslagningen med IP-Only - vad får de stora affärerna egentligen för konsekvenser för telekombranschen? Det diskuterar Bengt Nordström, vd Northstream, Jan Scherman, diversearbetare inom media, Kajsa Arvidsson, head of customer marketing and communications, Nokia, samt Johanna Ahlqvist, analytiker SEB Enskilda.


Försäkra dig nu om en plats på Terminsstart Telekom - branschens viktigaste mötesplats.

Varmt välkommen!

Mats Sjödin
moderator och chefredaktör Telekomnyheterna

Anmäl dig
DELA DENNA SIDA
Anmäl dig
TALARE
Morten Christiansen
vd 3 Skandinavien
Gabriel Catrina
CFO och ansvarig för strategi och M&A på Nordic Entertainment Group
Jonas Wessel
chef spektrumavdelningen PTS
Gabriela Styf Sjöman
nätdirektör Telia
Johan Johansson
vd 3 Sverige
Per Narvinger
Sverigechef Ericsson
Kenneth Fredriksen
vd Huawei Sverige
Mikael Ryking
extremseglare
Patrik Hofbauer
vd Telenor Sverige
Kajsa Frisell
näringspolitisk expert IT&Telekomföretagen
Monica Svingen
chef för IT Infrastruktur, Trafikverket
Bengt Olsson
presschef Trafikverket
Åse Holmberg
kommunikations- och marknadsdirektör Tele2
Anders Olsson
Sverigechef Telia
Bengt Nordström
vd Northstream
Jan Scherman
diversearbetare inom media
Kajsa Arvidsson
Head of Customer Marketing and Communication, Nokia Europe
Johanna Ahlqvist
analytiker SEB Enskilda
INFORMATION
Tid & Plats: 18 september 2018, 09.00-17.00 med efterföljande mingel, lokal Stockholm, Grand Hôtel, Stockholm.
Pris: 6 490 kr, exkl moms. I priset ingår frukost, fika, lunch, dokumentation och mingel.
Rabatt: Prenumeranter på Telekomnyheterna får 500 kr i rabatt.
Är ni tre personer eller fler från samma företag som vill komma? Kontakta Malin Svenberg för separat offert.
Kontakt: Malin Svenberg, 08-455 67 76, malin.svenberg@exaktmedia.se
Mats Sjödin, 08-455 67 77, mats.sjodin@telekomnyheterna.se
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561