MODALDIALOG
8
FEBRUARI PÅ GRAND HÔTEL,
STOCKHOLM
Välkommen till Telekomgalan 2017!
Varmt välkommen till Telekomgalan onsdagen den 8 februari 2017!

För sjätte året i rad rivstartar vi våren med Telekomgalan. Eftermiddagen ägnas åt att lyssna på spännande föreläsare och diskussioner och på kvällen är det dags för galamiddag där branschen prisas när Telekompriset delas ut i sju kategorier.

Längst ner på sidan kan du se vilka personer och bolag som är nominerade.

PROGRAMMET

13.00-13.10
Inledning

13.10-13.40
Digitaliseringsminister Peter Eriksson om den nya bredbandsstrategin
Regeringens nya bredbandsstrategi presenterades strax innan jul och har blivit väldigt väl mottagen av branschen. På Telekomgalan hör du digitaliseringsminister Peter Eriksson berätta mer om den strategi som ska göra hela Sverige uppkopplat och ta oss tillbaka till en ledande position inom digitalisering.

13.40.14.10
Så tar vi den nya bredbandsstrategin vidare!
Branschens aktörer presenterar vad den nya strategin betyder och hur man går vidare med arbetet under året som kommer.
- Mikael Ek, vd SSNf
- Kajsa Frisell, näringspolitisk expert IT&Telekomföretagen
- Nils Hertzberg, chef Bredbandsforum
- Henrik Ringmar, vd IP-Only

14.10-14.25
Telenors omfattande arbete med att stärka kundnöjdheten
Under Telekomgalan kommer vi även få höra Telenor Sveriges chef för kundkanaler Ulrika Steg berätta om bolagets omfattande arbete med att stärka kundnöjdheten. Man har bland annat sett över sina säljkanaler och rensat bort oseriösa aktörer, infört nolltolerans mot fulsälj samt ändrat incitamentsprogrammet. Dessutom har man ändrat produktutbudet, skapat nya anställningsprocesser och internutbildningar - samt mycket mer!

14.25-14.50
Diskussion: Så behöver branschen agera för att öka kundernas förtroende
Efter Ulrikas anförande följer en diskussion om hur branschen ska öka kundernas förtroende. Här deltar förutom Ulrika Steg även Josefine Forssell, kundservicedirektör på 3, Ninoush Habashian, chef för kundupplevelsen på Telia Company och Mattias Grafström, vd Telekområdgivarna.

14.50-15.10
I soffan: PTS nytillträdde generaldirektör
PTS nye generaldirektör Dan Sjöblom tillträder bara en vecka innan Telekomgalan, men kommer till seminariet under eftermiddagen och sitter "i soffan" för ett samtal om den nya rollen och vilka frågor som blir viktigast att ta tag i under våren.

15.10-15.40 Eftermiddagsfika

15.40-16.10
De viktigaste telekomfrågorna 2017
Sara Andersson, chef för avdelningen för samhällsfrågor på PTS, Jacob Bolin, chef för Public Affairs på Com Hem, Johan Hellström, tillträdande vd för Alltele/T3, Peter Laurin, chef Nordeuropa och Centralasien på Ericsson och Charlotta Rehman, chef företagsaffär Telia Compamy diskuterar vilka som blir de viktigaste telekomfrågorna att hålla koll på under nästa år.

16.10-16.40
Gartner: De viktigaste mobila teknikerna du bör hålla koll på
Alla företag bör bevaka trenderna inom mobila tekniker! De kan hjälpa din organisation att få fart på den digitala transformationen och skapa en värdefull färdplan för framtiden. Leif-Olof Wallin, research vice president på Gartner, presenterar de tio viktigaste mobila teknikerna att hålla koll på under de kommande tre åren och hur de kan användas i din organisation.

16.40-17.10
Förtroligt samtal med 3s nye vd
Du möter även mobiloperatören 3s nytillträdde vd Johan Johansson i ett förtroligt samtal "i soffan". Johan började på 3 i oktober och har flera utmaningar att ta tag i, bland annat att få ordning på den vikande kundnöjdheten, den rekordlåga kundtillväxten under det tredje kvartalet i år och frågan om man ska få fortsätta erbjuda musiktjänster utan datadebitering.

Kvällens galamiddag leds återigen av Johan Wester!

Varmt välkommen till Telekomgalan.

Mats Sjödin
moderator och chefredaktör Telekomnyheterna


ÅRETS TJÄNST
3, Wifi Calling När mobilnätens täckning inte räcker till i inomhusmiljöer har 3 Wifi Calling blivit ett fantastiskt komplement. Drygt hälften av kunderna med kompatibla mobiler har installerat tjänsten.
Halebop, Re-loved Genom att helt och hållet digitalisera processen med att sälja och köpa begagnade mobiltelefoner har Halebop tagit återanvändandet av gamla telefoner till en ny nivå.
Robust Fiber Genom att ta fram en pedagogisk tjänst som innehåller allt man behöver veta för att bygga robusta och hållbara fiberanläggningar har Robust Fiber skapat bättre möjligheter till en hållbar elektronisk kommunikation.
Scrive Genom att digitalisera kontraktshanteringen vid tecknande av abonnemang och köp av telefoner har Scrive både förenklat för användarna och minskat risken för fel i samband med kontraktshantering.
Telia Sense Telia Sense är den första tjänsten i världen som kombinerar Car Control, wifi och partnersamarbeten i en och samma tjänst. Äntligen kan även äldre bilar bli uppkopplade.

ÅRETS TEKNIKLEVERANTÖR
Hexatronic Fiber- och telekominfrastruktursleverantören Hexatronic växer så att det knakar och har de senaste åren växt till en omsättning på närmare en miljard kr.
Huawei Kinesiska Huawei har det senaste året fortsatt sitt framgångsrika arbete på den svenska marknaden. Bland annat ligger man bakom 3s framgångsrika tjänst Wifi Calling.
Instabridge Genom att dela wifi-inloggning med varandra kan fler få tillgång till gratis internet, något som är viktigt i stora delar av världen. Med fler än två miljoner användare och backning från Silicon Valley-ikonen Tim Draper är Instabridge ett hett bolag inom wifi.
Springworks Springworks SaaS-plattform SPARK revolutionerar marknaden för uppkopplade bilar och ger mobiloperatörer möjlighet att ta en stark position på en ny marknad.
Teracom Med produkten Air2Fibre har Teracom skapat en kostnadseffektiv och snabb lösning för de delar av landsbygden där det inte är lönsamt att gräva fiber till hushåll och företag.

ÅRETS MARKNADSKAMPANJ
3, Rinkside Med ett partnerskap med CMore, en ambitiös second screen-lösning som engagerar nationellt och kopplar ihop tv-studion med tittarna, gör 3 hockeyfansens upplevelse ännu bättre.
Comviq, Prata mer När Tariq berättar sin livshistoria, ger också Comviq budskapet en relevans och trovärdighet. Tariq är ett konkret exempel på hur betydelsefullt det är att alla människor har en historia att berätta. Prata mer helt enkelt!
Tele2, Nöj dig med mer Kampanjen hyllar det uppkopplade livet, internets alla möjligheter och visar hur man kan maxa upplevelserna - med en pik till jantelagen.
Telenor, Företag med workfulness Telenor fortsätter att utmana traditionella kampanjer med kreativt nytänkande. Workfulness är mer än en kampanj, det är ett sätt att hjälpa sina kunder att skapa en sund och hållbar digital arbetsmiljö.
Telia, Hatahat Genom kampanjen Hatahat lyfter Telia ett viktigt budskap, tar ställning mot näthat och driver en positiv samhällsförändring.

ÅRETS OPERATÖR
Alltele Efter en rejäl utrensning av den olönsamma företagsverksamheten har Alltele åter börjat satsa framåt och genom förvärvet av T3 visat att man siktar mot att nå miljardomsättning inom kort.
Com Hem Trots alla olyckskorpar vid börsintroduktionen för snart tre år sedan har bolaget fortsatt att växa starkt i omsättning och lönsamhet samtidigt som churnen sjunker. Köpet av Boxer öppnar för en spännande framtid.
Tele2 Tele2 har bytt ut hela koncernledningen och satt bolaget på ett helt nytt spår för fortsatta framgångar. Det offensiva och välmatchande förvärvet av TDC:s svenska verksamhet blir en utmaning för konkurrenterna.
Telenor Telenor satte press på marknaden när man införde fri roaming i Europa som standard på sina nya abonnemang. Bolaget vågar utmana och driva svåra frågor som kundförtroende och workfulness.
Telia Det gamla tråkiga Telia har under året ändrat både uttryck och agerande till att bli ett modernt och offensivt digitaliseringsföretag som vill driva marknaden framåt på alla fronter såväl i samhällsfrågor som nya innovativa tjänster.

ÅRETS LEDARE
Hélène Barnekow, vd Telia Sverige Hélène Barnekow är en närvarande vd som befinner sig mitt i verksamheten och alltid berömmer och lyfter medarbetare. Hon lever som hon lär och har med gott föredöme visat hur viktigt det är med kundbesatthet och inspirerar andra i organisationen att göra detsamma.
Allison Kirkby, vd Tele2 Med ett fantastiskt driv framåt har Allison Kirkby bytt ut i princip hela Tele2:s ledningsgrupp och skapat ett tydligare ledarskap inom koncernen. Hon tar tuffa beslut och genomför stora förändringar samtidigt som hon är engagerande och uppskattande.
Anders Nilsson, vd Com Hem Med en kombination av att vara både inlyssnande och ha en stark målmedvetenhet har Anders Nilsson drivit Com Hem mot nya rekordnivåer av omsättning och resultat. Som ledare är han såväl sympatisk som uppmuntrande mot sina medarbetare.
Henrik Ringmar, vd IP-Only Med ett värdebaserat ledarskap får Henrik Ringmar med sig alla i organisationen och lyckas åstadkomma saker tillsammans som ingen annan trodde var möjligt. Genom sin smittande entusiasm får han individerna och gruppen att växa och utvecklas.
Mats Rönnlund, vd We Consulting Mats Rönnlund har med ett spännande och framsynt ledarskap i en traditionell bransch levererat imponerande resultat, såväl ekonomiska som kulturella. We Consulting har på bara tre år gått från nybildat bolag till att vara en etablerad leverantör och har lyckats bevara bolagets särprägel trots snabb tillväxt och många rekryteringar.

ÅRETS KVINNLIGA FÖREBILD
Monika Gullin, CIO Com Hem Monika Gullin har förändrat den interna IT-kulturen så att den är en tydligare del av verksamheten på Com Hem och samtidigt infört ett eget hackathon och talangprogram på bolaget.
Ann Hellenius, CIO Stockholms Stad Ann Hellenius är prisad som årets CIO i Europa och arbetar både målmedvetet och visionärt för att digitalisera Stockholm på ett hållbart och jämställt sätt.
Pernilla Nissler, Commercial Director Tele2 Business Pernilla Nissler har ett av branschens största projekt - implementeringen av TDC i Tele2 - framför sig och hanterar det med enorm energi och konstant driv.
Helena Norrman, Marknads- och Kommunikationsdirektör Ericsson Trots Ericssons tuffa tider med hård mediegranskning och neddragningar inspirerar Helena Norrman med budskapet att Ericsson måste förändras nu och har fått det väl förankrat i organisationen.
Charlotta Rehman, Chef företagsaffären Telia Sverige Charlotta Rehman driver Telias förändring på företagssidan med framgångsrika innovationer som till exempel Personlig Tekniker, och har stort fokus på sina medarbetare.

ÅRETS BOLAG
Com Hem Com Hem har under året lyckats stärka såväl sin omsättning som lönsamhet. Att bolaget nu breddar sin verksamhet genom köpet av Boxer visar på en styrka och målmedvetenhet få trodde var möjligt för bara ett par år sedan.
MTGx När gemene man inom media bara skakade på huvudet insåg MTGx att eSports inte bara är framtiden - det är redan här. Nu äger man världens största globala eSportsbolag, har lanserat eSportsTV, investerar i mobilspelsstudion Innogames och driver Dreamhack. Med MTGx har MTG hamnat mitt i framtiden.
Rebtel Rebtel har verkligen vågat utmana sig själva genom en helt ny affärsidé att erbjuda obegränsat antal telefonsamtal mellan 52 länder för 1 USD per månad. Detta trots att man redan innan nylanseringen drev 1 miljard internationella samtalsminuter per år.
Tele2 Under året har Tele2 visat att man är en aktör på framfart genom att effektivisera verksamheten, skapa en ny koncernledning med nytt fokus och satsa stort på att bygga ut sina nät. Dessutom har man rott iland förvärvet av TDC:s svenska verksamhet.
Telia Telia har visat att man är ett bolag som driver på utvecklingen inom såväl tjänster som teknik. Det senaste året har man lanserat Telia Sense, Personlig Tekniker, gått in i forskningsprojekt inom IoT i vården och satsar stort på 5G. Telia visar hur Sverige ska fortsätta leda digitaliseringen.

Vinnarna utses av en jury och presenteras under Telekomgalan i Vinterträdgården på Grand Hôtel, Stockholm, den 8 februari 2017.
Anmäl dig
DELA DENNA SIDA
Lärorikt och utvecklande!
Ger en unik möjlighet att träffa kunder, partners, kollegor i branschen.
Anmäl dig
TALARE
Peter Eriksson
Digitaliseringsminister
Mikael Ek
vd SSNf
Kajsa Frisell
näringspolitisk expert IT&Telekomföretagen
Nils Hertzberg
chef Bredbandsforum
Ulrika Steg
chef kundkanaler Telenor Sverige
Josefine Forssell
kundservicedirektör 3
Henrik Ringmar
vd IP-Only
Ninoush Habashian
chef för kundupplevelsen på Telia Company
Mattias Grafström
vd Telekområdgivarna
Dan Sjöblom
tillträdande generaldirektör PTS
Sara Andersson
chef för avdelningen för samhällsfrågor, PTS
Jacob Bolin
chef för Public Affairs på Com Hem
Johan Hellström
tillträdande vd Alltele/T3
Peter Laurin
chef Nordeuropa och Centralasien, Ericsson
Charlotta Rehman
chef företagsaffär Telia Company
Leif-Olof Wallin
research vice president på Gartner
Johan Johansson
vd 3 Sverige
Johan Wester
moderator kvällen
INFORMATION
Tid & Plats: Onsdagen den 8 februari 2017 kl 13.00-23.00 i Vinterträdgården på Grand Hôtel i Stockholm.
Pris: 6 490 kr, exkl moms. I priset ingår seminarium, fika, dokumentation, mingel och galamiddag.
Rabatt: Prenumeranter på Telekomnyheterna får 500 kr i rabatt.
Är ni fler än tre som vill komma från samma företag? Kontakta Malin Svenberg för separat offert.
Kontakt: Malin Svenberg, vd Exakt Media AB, 08-455 67 76, malin.svenberg@exaktmedia.se.
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561